duminică, 14 iulie 2013

Vikingi - sau epopeea popoarelor nordiceTot timpul am fost fascinat de istoria popoarelor , de destinul lor , de lupta pentru glorie sau supravietuire. Multe imperii si civilizatiile lor au fost dezbatute in literatura , filme documentare sau artistice. Despre vikingi nu am stiut mare lucru . Am auzit ca erau neinfricati calatori pe mari si extrem de nemilosi in raidurile lor . Si ca au calatorit peste tot.Teoriile oficiale spun ca primii europeni care au calcat in America de Nord au fost de fapt...vikingi.

In 2013 , Hsitory Channel au adus un serial dedicat istoriei si traditilor vikingilor - Vikings . Serialul prezinta raidurile temerarilor vikingi , jefuitori profesinisti, legaturile stranse de familie si supunerea in fata traditilor dar si a legilor impuse de han.
trailer Vikings:


Vikingi nu se temeau de moarte, considerau moartea in lupta un mod onorabil de a ajunge in Valhala , paradisul nordicilor, locul unde Odin ii rasplatea cu bautura, mancare si recompense de tot felul pe razboinicii neinfricati. Se temeau de zei dar impingeau la limita supunerea oarba , sacrificand totul pentru descoperiri noi si jafuri.

Recomand aceasta poveste minunata a vikingilor,cu personajele care mai decare mai picante si unice.

Tu ce civilizatii preferi?