Smiley pizza facuta acasa |
Am sa-ti arat cum poti sa faci o pizza rapida si buna. Nu e mare lucru.
Ai nevoie de :
faina - 500 de grame
jumate de drojdie ( la plic sa solida)
2 linguri de ulei
salam, de preferat feliat , pentru a fi tatiat mai usor
3 - 4 ciuperci sau la cutie (350 de grame)
masline
sare
cascaval
bulion,ketchuap sau pasta de rosii
branza de oaie
condimente
tava
sucitor
Vi se pare mult? Acum ce facem cu ele?
In primul rand se porneste cuptorul pentru a fi incalzit!
Se incalzeste un sfert de cana de apa in microunde sau pe aragaz, apoi se toarna apa calduta intr-un castron maricel. Se adauga drojdia, un varf de sare si un varf de zahar.Secretul cresterii aluatului este zaharul si apa calduta adaugata, iar sarea da consistenta aluatului.
Se amesteca cateva secunde, apoi adaugam 2 linguri de ulei. Acum vine randul fainii de a fi adaugate treptat la amestec, urmand a fi framantata. Se framanta pana cand se dezlipeste faina de pe maini. Aceasta este un semn ca aluatul poate fi pus la dospit.
aluat pus la dospit |
Se amesteca cateva secunde, apoi adaugam 2 linguri de ulei. Acum vine randul fainii de a fi adaugate treptat la amestec, urmand a fi framantata. Se framanta pana cand se dezlipeste faina de pe maini. Aceasta este un semn ca aluatul poate fi pus la dospit.
Secretul aluatului crescut rapid consta in punerea acestuia pe usa cuptorului deschis ,aproape de sursa de caldura, acoperit cu un prosop curat.
A fost greu?
In timpul in care asteptam sa se dospeasca aluatul , se pregatesc ciupercile, daca nu sunt din conserva se recomanda curatirea lor. Dupa ce sunt taiate, se vor praji putin intr-o tigaie cu unt si putin ulei. Se recomanda adaugarea de condimente, oregano, piper, sare, plus 2 catei de usturoi. Doar daca va place usturoiul!
Apoi pregatim salamul, maruntind-ul frumos, dam prin razatoare cascavalul si se amesteca cu branza de oaie.
Intr-o farfurie separata se se pregateste sosul pentru pizza. O idee de sos rapid : ketchup picant, ketchup dulce, boia, oregano, vegeta, bulion, usturoi granulat,piper, patrunjel uscat si codimente pentru pizza(din comert).Prin amestecare se obtine o pasta care se va intinde pe tot aluat.
Daca aluatul a crescut se intinde pe masa , nu inainte de a presara putina faina pe masa. Se mai framanta aluatul putin si se trece la intinderea lui.
Se unge tava cu ulei , api se aseaza aluatul in ea si se pune 2 minute in cuptor pentru a capata o crusta.
Primele pe aluat sunt asezate ciupercile cu tot cu sosul in care au fost distuite. Se intinde sosul , apoi salamul si mixul de branza si cascaval. Nu uitati de masline.
Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se
lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO