marți, 28 mai 2013

Cum inmatriculezi un moped sau un scuter de 49 cc

inmatriculare moped 49 cc
Cum imatriculezi un moped sau un scuter de 49 cc


Super Oferte la Scutere si Motociclete - aici

Cat dureaza sa inmatriculezi un moped in Timisoara ?
NOU: Ca si timp am petrecut :2 zile la RAR + 2 zile certificat + 1 zi primarie + 2 - 3 saptamani asteptat placute = aproximativ 20 - 27 de zile pentru a inmatricula un moped in TIMISOARA
sau, cum iti inmatriculezi un moped in Timisoara
Am si eu un scuter de 49 de cc , Kymko Agility 50 , un scuter care isi merita toti bani, E in 4 timpi si are un consum de 2 litri la suta de kilometri. Nu l-am cumparat nou , m-a costat cam 400 de euro. Ma gandesc si eu sa-l imatriculez. Fiind de 50 cc am sperat ca taxele sa fie mici. Surpriza !

Daca vrei sa inmatriculezi un moped sau un scuter de 49 trebuie sa-ti faci carte de identitate la Registrul Auto Roman. M-am dus la RAR... Politicos am fost intrebat daca mi-am facut programare telefonica. Obligatoriu e sa-ti faci programare pentru  RAR la 0219672. Mi-a raspuns o doamna politicoasa si am reusit sa-mi fac programarea in aceasi zi. Totul bine. Am completat o cerere , dupa care am mers sa platesc...395 de lei ! Sa lesin ! Dar daca nu iti faci carte nu circuli, nu poti sa-i faci ITP.

Deoarece actele de provienenta nu sunt conform noilor reglementari a fost necesar sa iau o declaratie notariala care sa precizeze ca am achizitionat motoscuterul din piata si nu exista actele de provenienta.

In afara faptului ca preturile sunt foarte mari pentru a inmatricula un moped sau un scuter de 49 , cei de la RAR au fost binevoitori.

Am ridicat a doua zi cartea de identitate a mopedului cu tot cu ITP pe 2 ani ,acest lucru a fost foarte ok. Nu trebuie sa mai caut satii ITP si sa platesc in plus.

Urmatoarea oprire la Directia Fiscala a Municipiului Timis, aici am facut o cerere de impunere pentru a plati impozit pentru mopedul meu, Kymko Agility. Eram convins ca toate actele le pot faci la Iulius Mall unde era Directia Fiscala , dar teapa. De aici am scos doar Certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale. Apoi surpriza ! Pentru a putea primi acest certificat trebuia sa ma intorc peste 2 zile. 

GATA! Am luat toate actele si am mers la primaria Timisoara , sa-mi inmatriculez scuterul. Am primit numar de ordine la camera 12, am intrat foarte repede. Aveam la mine actele: actul de proprietate a vehicului (contract de vanzare - cumparare in original, copie la cartea de identitate + ITP, copie dupa buletin, chitanta de 55 de lei care se achita pe loc la caserie ,certificatul scos de la Directia Fiscala a Municipiului Timisoara)

Depun actele , platesc chitanta de 55 de lei , si primesc un bilet sa merg la o firma din Piata Libertatii sa ridic placutele de inmatriculare. Intreb: Cand pot sa iau numerele ? In 2 - 3 saptamani! Am PARALIZAT ! Atat de mult? Perioada legala e de o luna ....mi se raspunde. 

Deci in Timisoara pentru a inmatricula un moped sau un scuter de pana in 50 de cc, te costa 396 de lei RAR + 55 de lei placute + 2 lei chitanta cerere + 50 declaratia la notar = 503 de lei FARA RCAProblema ceea mai mare este ca in loc sa fie incurajata folosirea mopedelor si a scuterelor in circulatia urbana pentru a reduce poluarea si aglomeratia , taxele de inscriere sunt extrem de mari. Pe scurt un scuter second- hand m-a costat cam 400 de euro, 360 de lei CI, 100 lei + RCA, 50 de lei declaratia notariala, 55 de lei inscrierea la primarie , 60 de lei  ITP. In plus nu se stie exact cum se poaate obtine permisul auto doar pentru mopede si scutere sub 50 de cc.


5 comentarii:

  1. Se elibereaza numere provizorii pentru mopede ? Sau cum ai ajuns cu el la RAR ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar la rar ceti face la scuter ?

    RăspundețiȘtergere
  3. iti verufica seriile de pe motor si caroserie, franele, apoi primesti cartea si ITP -ul

    RăspundețiȘtergere

parerea ta ...