duminică, 15 ianuarie 2017

Topul filmelor inspirate din fapte reale


Cele mai reusite povesti de film sunt povestile inspirate din fapte reale. In topul povestilor extraordinare intalnesti persoane cu un istoric halucinant, intamplari mult peste imaginatia autorilor de romane sau scenarii. Sa incepem topul filmelor. Voi adauga filme noi frecvent , sper sa va placa.

Oferte bune pentru serialele preferate

  1. Anthropoid - un veritabil film de actiune , eroism si sacrificiu suprem in numele libertatii. Asasinarea lui Heydrich in Praga produce o serie de evenimente nefaste asupra locuitorilor asupriti de nazisti. 
  2. Queen of Katwe prezinata povestea  Phionei Mutesi , o tanara ugandeza , foarte saraca , intreaga ei familie traind in conditii extrem de grele. Datorita interventiei antrenorului de sah Robert Katende,  Phionei Mutesi devine la 15 ani ceea mai buna jucatoare de sah din Uganda. O poveste extraordinara pe care va las sa o desoperiti in cele doua ore de film cu sufletul la gura.
  3. Lion (2016) - ecranizarea dupa viata lui Saroo Brierley. Filmul prezita epopeea micutului Saroo despartit din copilarie de mama si fratele sau. Diferenta dinre conditiile de viata din India si Australia apare frapant in aceasta ecranizare inspirata din fapte reale. Scenele din prima parte socheaza prin duritatea saraciei si a conditilor in care traiesc mii de familii din India.Reflectarea la aceste conditii te face sa apreciezi ceea ce ai.
  4. Pelé: Birth of a Legend - Povestea celui mai celebru jucator de fotbal din toate timpurile  - Edson Arantes do Nascimento poreclit Pele. In copilarie s-a antrenat cu o minge facuta din carpe , facea duble cu fructe de mango, nu stia cum e sa ai pantofi sport . Istoria lui Pele demonstreaza ca talentul poate ridica o persoana indiferent de starea sociala in care se afla.
  5. Sully - Chesley Sullenberger devine erou in momentul in care evita o tragedie aviatica , salvand 155 de persoane de la moarte iminenta prin amerizare pe raul Hudson. Problema a fost cand autoritatile incercau sa demonstreza ca a luat o decizie gresita.In rolul principal este Tom Hanks.
  6. 21(2008) . - 6 studenti de la MIT , un profesor , declara razboi cazinourilor din Las Vegas. Dezvolta impreuna un sistem de numarare a cartilor la Blackjack , reusind sa faca o gramada de bani. povestea este reala.
  7.  13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi - sau cum supravietuiesti intr-o fortareata aflata sub atac continuu. Drama unor soldati si angajati americani fortati sa isi apere viata in Benghazi. Un film foarte reusit , povestea atrage atentia asupra realitatilor momentului din zonele sfasiate de conflicte.
  8.  Catch Me if You Can si The Wolf of Wall Street sunt doua filme foarte bune in care protagonist principal este Leonardo DiCaprio. In cele doua productii actorul interpreteaza pe celebrii Frank Abagnale Jr. si Jordan Belfort. Doua filme pe care le recomand oricand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

parerea ta ...