luni, 15 decembrie 2014

Aventurile lui Marco Polo intr-un serial foarte bun

Marco Polo 2014 sursa foto:cnet.com
Netflix a dat lovitura cu zece episoade de aventura pura in Marco Polo. Frumusetea e ca toate episoadele au fost difuzate impreuna. Asa ca nu trebuie sa astepti doua luni pentru a viziona un sezon de Marco Polo. Perioada in care a trait Marco Polo imi este straina, asa ca pot sa spun ca sunt foarte entuziast de aceasta oportunitate de a viziona o poveste buna. Nu stiu cat e adevar istoric si cat e fictiune , dar serialul merita tot timpul acordat.


Trei personaje le-am remarcat in mod deosebit din primele episoade: Kublai Han, Marco Polo si sora (curtezana ) a cancelarului chinez. Pentru distributie va recomand sa accesati cu incredere aici

Imperiul mongol aflat la apogeu , sub conducerea nepotului lui Gingis Han -  Kublai Han - , se afla in fata imperiului chinez care nu capituleaza in totalitate.

Kublai Khan este un personaj controversat fiind sedus de cultura chineza, net superioara celei mongole, dar in suflet este un mongol, dornic de cunoastere si dezvoltare ce e drept.

E impresionanta toleranta religioasa in cadrul imperiului mongol, iudaismul, islamul , crestinismul si alte religii convetuind in pace sub tutela lui Kublai Khan.

Admir spiritul venetienilor , negustori inraiti , gata de sacrificii moarale si fizice pentru a castiga dreptul de a face comert pe celebrul Drum al Matasii.

Conducatorul mongol Kublai Khan e maleabil , dar neclintit in momentele cruciale. A fost deosebit momentul in care pentru a evita un razboi civil intre mongoli, cei doi frati s-au luptat unul cu altul in fata proprilor trupe.Datoria a fost pusa in fata legaturilor de sange.

Itele de la curte se invart in jurul frumusetii si a ingeniozitatii feminine. Doamnele sunt oficial supuse , dar in realitate tes fara scrupule destine.

Peisajele , scenele si povestea sunt extraordinare. Va recomand cu incredere seria Marco Polo.