miercuri, 24 decembrie 2014

Ascension 2014 o miniserie de la Syfy

Daca esti pasionat de science fiction ,actiune si mister, SyFy aduce la sfarsit de 2014 o miniserie de nota 10 . Este vorba de Ascension, un film in 3 parti. Ideea scenariului este complexa. In jur de  70 de cercetatori sustinuti de o corporatie hotarasc sa faca in anii '50 un experiment extrem de interesant. Un grup de 600 de oamen
i aflati la ceea de a doua generatie "calatoresc" in spatiu spre o noua Terra . Scopul misiunii e de a salva rasa umana. Majoritatea celor de pe nava sunt nascuti in "spatiu" , nestiind ce inseamna viata pe pamant decat din povestiri.

Deznodamantul si realitatea sunt fascinante, cert este ca pe nava se dezvolta o societate foarte bine relationata, unde castele sunt bine delimitate . Datorita relatiilor bine conturate (fiecare isi stie rolul ) , sistemul de pe nava functioneaza ca uns.

Un personaj dominant este Viondra Denniger interpretat de Tricia Helfer ( Battlestar Galactica). Aceasta conduce o "clasa" de curtezane instruite pentru a manipula si a obtine informatii. Informatia inseamna putere.

Nu am inteles , de ce Christa a fost asa de sters prezentata, un fel de Carrie din romanul lui Stephen King, ideea de ansamblu mi s-a parut mai interesanta.

Ascennsion e un film bun si il recomand la cei dornici de mister.