vineri, 30 august 2013

De ce sa platesti la timp impozitul pe masina

susrsa foto: www.taringa.net

La romani auzi de o viata vaiete de genul , "taxele sunt mari" , "impozitul la casa , masina, purcica, e mare", "iau astia pielea de pe noi", si lista e lunga. Legat de impozite si taxe , e adevarat sunt multe si mari ,dar nici cu noi nu mi-e rusine.
O cunostinta , baiat cu studii si critic , plin de lectii despre viata , posesor de golf 4
, se hotareste sa-si vanda minunatia de masina. Pentru a putea incheia un contract de vanzare - cumparare cu posibilitatea vanzatorului sa-si inscrie masina pe numele lui, un act necesar e certificatul fiscal. Adica proprietarul sa dovedeasca ca nu are datorii catre administratia locala legat de impozit. 


Posesorul de golf 4 , plin de cunostinte(in orice domeniu, sfatos nevoie mare) si smecherii, nu si-a platit impozitul pe automobil in ultimii 3 ani. "De ce sa platesc un impozit pe golf 4 de 250 de lei pe an? Cat poate sa fie penalizare? Probabil cateva zeci de lei..."

Surpriza maxima ! Daca platea ca tot omul impozitul de 250 de lei pe an , in ultimii trei ani ar fi platit 750 de lei , DAR acum cand vrea sa-si vinda golful , dupa 3 ani de neplata a impozitului auto are restante de peste ...2200 de lei. As fi fost curios sa vad ce fata a facut cand a aflat surpriza...

...da Doamne romanului mintea ceea de pe urma...