vineri, 28 noiembrie 2014

Lumea povestilor in Once Upon a Time

La orice varsta avem nevoie de spiritul povestilor pentru a trece mai usor prin greutatile realitati. Imi amintesc cu placere de Alba ca Zapada cu cei sapte pitici urmariti de vrajitoarea ceea rea. Cine nu a fost emotionat cand la mormantul Albei ca Zapada a venit Fat Frumos si a trezit-o din somnul cel greu provocat de marul vrezit?. Culoarea rosie imi aduce aminte de Scufita Rosie si Lupul cel Rau.Noroc cu vanatorul.


Frumoasa Adormita e trezita si ea de printul ei cu un sarut. Balauri, zmei , vrajitoare,zane, printese si printi  toate sunt in amintirile copilariei noastre. Din pacate crestem mari si totul se reduce la realitatea rece.

Doresc sa va recomand o poveste a tuturor povestilor : serialul Once Upon a Time. Incepe ca orice poveste cu : A fost odata... si se continua cu patru sezoane fascinante.

Serialul este creat de Adam Horwitz , cel care a adus Lost-ul in viata noastra. Ideea de naufragiu il gasim si in Storybrooke , orasul unde au esuat toate personajele de poveste (majoritatea fiind din Padurea Fermecata) de pe diferite taramuri de basm.

Personajele mele preferate sunt Regina ceea Rea (Regina Mills)si Rumplestiltskin(Robert Carlyle). Practic serialul se invarte in jurul lor.

Ideea e simpla dar foarte complicata in esenta deoarece dupa ce Regina Ceea Rea (din Alba ca Zapada) lanseaza un blestem, toate personajele de Poveste (incepand de la Geppetto cu Pinochio si pana la cei Sapte Pitici) se trezesc in Storybrooke fara asi mai aminti cine sunt in realitate.

Va las sa descoperiti voi povestea celor din Storybrooke si sunt sigur ca va va face placere intalnirea cu personajele copilariei